Camelia

-blog-

duminică, 14 martie 2010

Crema de zahar ars


Ingrediente:4 oua,1 litru lapte,4 linguri zahar,1 zahar vanilat
-4 linguri zahar pt. caramel
Preparare:Se amesteca cu telul laptele si zaharul(+ vanilia).Se caramelizeaza usor cele 4 linguri de zahar.In boluri se pune zahar caramel,se toarna amestecul de lapte,se pun intr-o tava cu apa ,la cuptor,pana se rumenesc.Se lasa sa se raceasca in tava,apoi se pun la rece,ca sa se ingroase siropul lasat.

Sfat:Compozitia de lapte se poate turna intr-o cratita tapetata cu zahar ars,se baga la cuptor,cand este intarita putin se toarna deasupra un blat de pandispan facut din 3-4 oua si se coace in continuare.(blatul:4 albusuri se bat spuma,se adauga 4 linguri zahar,4 galbenusuri si 4 linguri faina incorporate usor de jos in sus-se respecta ordinea)Copt,se lasa sa se raceasca putin ,se rastoarna pe un platou si se pune frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu