Camelia

-blog-

sâmbătă, 28 februarie 2009

Placinta cu branza dulce.











Placinta cu branza dulce
-1 pachet foi placinta
-1/2kg branza dulce
-o cana lapte,o cescuta lapte
-3oua
-o cana zahar,2plicuri zahar vanilatBurbon,
-100gr.unt
Se unge o cratita de 2 l cu unt,se pune o foaie de placinta[si pe margine],se rup foi,se cocolosesc,se aseaza una langa alta[fara a apasa],se toarna umplutura,iar se pun gogoloaie,iar umplutura,apoi gogoloaie.Deasupra se toarna un amestec de 2linguri zahar,1ou,o cescuta lapte[sau smantana],apoi se presara zaharul vanilat si bucatele de unt Se coace la foc iute.
Umplutura:se amesteca branza cu laptele si 2 oua,zahar,zahar vanilat.

La cea cu branza sarata sau burek(in lb. sarba),se aseaza foaia,se pun gogoloaie,se rade branza sarata,se toarna lapte batut cu oua,iar gogoloaie,branza,lapte,gogoloaie,iar la final,se toarna smantana cu oua.Se toarna un fir de ulei de jur imprejur si deasupra,se coace la foc iute,se stropeste fierbinte cu apa minerala rece ,se acopera cu un servet.

La cea cu fructe,se calesc fructele{caise,prune,capsuni,cirese,etc.}in ulei incins, se pune zahar,zahar vanilat.Se fac gogoloaie,se pun fructele cu siropul lor,la fel ca mai sus,la ultimul strat se pune o foaie intreaga si se pun bucatele de unt,se presara zahar Burbon.ESTE O RETETA SARBEASCA SUPER.Cand e coapta se poate rasturna. 

2 comentarii:

  1. Camelia, tu esti o poeta, cum poti sa folosesti cuvintul"gogoloaie" s-au "cocolosesc", ha,ha.......
    Te pup, o sa fac si eu placinta, arata bine si stiu ca e buna cu gogoloaie si cocoloase.

    RăspundețiȘtergere